Bespaar tot 30%  

Kozijnen op maat

Kozijnen op maat

Uw huis is uniek. U kent wel het gezegde ‘zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens’. Dat kunt u vaak letterlijk nemen wanneer u kijkt naar de bouw van uw huis. Het is bijna als met een vingerafdruk, nooit hetzelfde. Zo is het ook vaak met de afmetingen van uw kozijnen. Als u nieuwe kozijnen nodig heeft komt het vaak neer op kozijnen op maat. Deze worden speciaal voor uw huis, met de exacte afmetingen, gefabriceerd. Alvorens u daaraan begint zult u eerst naar uw budget moeten kijken om de keuze te bepalen voor de kozijnen op maat. Er zijn verscheidene opties mogelijk.

Verschillen in materiaal en prijs

In uw zoektocht naar kozijnen op maat komt u vaak 3 materialen tegen, te weten: aluminium, hout en kunststof. Die materialen verschillen wel in prijs. Ter indicatie kunt u het volgende aanhouden: aluminium kozijnen op maat kosten ongeveer 5 tot 10% % meer dan houten kozijnen op maat en zijn 25% duurder dan kunststof kozijnen op maat. Dat maakt kunststof de goedkoopste optie. Ter verduidelijking: dit zijn de aankoopprijzen, de kosten voor onderhoudsmaterialen zitten hier niet in. De verschillen in materiaal brengt namelijk ook verschillen met zich mee in het onderhoud dat door de jaren heen gedaan zal moeten worden. Hout is zeer bewerkelijk en moet gedurende het leven een paar keer overgeschilderd worden. Denk bij additionele kosten dus aan schuurmiddelen, primers, lak en/of verf. Kunststof en aluminium hebben veel minder onderhoud nodig, hoeven nooit opnieuw geschilderd te worden, slechts jaarlijks schoongemaakt, net als bij hout overigens.

Net kozijn wat er huiselijk uit ziet

Feilloos passen en een hogere prijs

Wellicht overbodig, maar bij kozijnen op maat zijn de afmetingen van extreem belang. De kansen op kieren met alle gevolgen van dien is simpelweg te groot. Tocht en vocht die je huis binnenkomen, dat is niet de bedoeling. Dat kozijnen op maat duurder zullen zijn dan standaard maten zal u niet verbazen, ze liggen tenslotte niet kant-en-klaar op voorraad, maar moeten speciaal geproduceerd worden. Een geruststellende gedacht voor u is dat met nieuwe kozijnen op maat uw huis minder inbraakgevoelig wordt en u grote zeggenschap kunt uitoefenen op het eindresultaat. Het is een eenmalige (aanzienlijke) investering waarvan u vervolgens tientallen jaren profijt van zult hebben.

Zijn er bij standaard kozijnen bepaalde dingen vooraf al bepaald, bij kozijnen op maat kunt u al uw wensen kenbaar maken en zal het kozijn op die manier volledig afgestemd worden op uw specifieke eisen.  Welk materiaal u uiteindelijk ook kiest, bij kozijnen op maat is alles mogelijk en kunt u zorgen dat de kozijnen prachtig integreren in uw woning. Precies zoals u dat wenst.

Concurrentie

Laat u zich eerst goed adviseren voordat u tot aanschaf overgaat. De prijsverschillen van de vele aanbieders van kozijnen op maat zijn aanzienlijk en lopen op tot wel 25/35%. Ons advies is het plaatsen over te laten aan de specialist, vooral bij kozijnen op maat is, naast de precieze afmetingen, het correct monteren zeer belangrijk om spleten en openingen te voorkomen.