Bespaar tot 30%  

Nadelen

Nadelen van laten plaatsen van nieuwe kozijnen

Wanneer u besluit om te investeren in nieuwe kozijnen, heeft u waarschijnlijk al bedacht wat de voordelen van het plaatsen van die kozijnen zullen zijn. Omdat het een flinke investering is, is het ook verstandig om eens na te denken over de nadelen van uw nieuwe kozijnen. Heeft u bijvoorbeeld wel voor de juiste soort kozijnen gekozen? Is kunststof echt uw beste optie, of hebt u eigenlijk nooit nagedacht over de nadelen van het plaatsen van deze kozijnen? Om u te helpen om de juiste keuze te maken zetten we de nadelen van verschillende soorten kozijnen op een rijtje.

Het is een grote investering

Nieuwe kozijnen kosten veel geld. Voor het vervangen van alle kozijnen in een standaard eengezinswoning bent u al vaak enkele duizenden euro’s kwijt. U moet van tevoren dus goed bedenken of het de investering waard is. Als u nieuwe kozijnen plaatst om uw woning te isoleren, zal het u maximaal een paar honderd euro per jaar op uw energierekening opleveren. Het zal dus even duren voordat u die investering er weer uit heeft. Bent u van plan om binnen een paar jaar te verhuizen, dan is het wellicht zonde om deze investering te doen. Als u de waarde van uw woning wilt vergroten, is het verstandig om eerst te onderzoeken hoeveel de waarde zal stijgen met nieuwe kozijnen. Kijk bijvoorbeeld eens op informatiepagina’s voor meer informatie. U kunt er ook vrijblijvend uw vragen stellen.

De nadelen van houten kozijnen

Houten kozijnen zijn natuurlijk erg mooi en sfeervol. Wanneer u echter kiest voor het laten plaatsen van houten kozijnen, moet u ook goed op de hoogte zijn van de nadelen die deze kozijnen met zich mee brengen. Houten kozijnen zijn vrij duur. Afhankelijk van de houtsoort die u kiest, bent u per vierkante meter tussen de 700 en de 1000 euro kwijt. Dit is echter wel inclusief (dubbel) glas en montage.

Vindt u dit een te grote investering, dan kunt u wellicht beter voor kunststof kozijnen kiezen. Houten kozijnen hebben daarnaast veel onderhoud nodig. Om de zoveel jaar moet het hout opnieuw geschuurd en geverfd worden. Als u dit laat doen door een schilder, zal dit u weer enkele honderden euro’s gaan kosten. Een van de grotere nadelen van houten kozijnen is tot slot het feit dat ze minder goed isoleren dan kunststof kozijnen. Dit doet weer af aan de investering die u ervoor doet. Is uw voornaamste doel dus het beter isoleren van uw woning, dan zijn houten kozijnen wellicht minder geschikt voor u. Wilt u zich verder oriënteren op houten kozijnen? Kijk dan op vergelijkingswebsites voor informatie of een vrijblijvende offerte.

Het onderhouden van de kozijnen

De nadelen van kunststof kozijnen

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor kunststof kozijnen. Dit is niet zo gek, omdat ze goed isoleren en bovendien onderhoudsvrij zijn. Er kleven echter ook een aantal nadelen aan kunststof kozijnen. Een van de grootste nadelen van kunststof kozijnen is het feit dat ze door veel mensen als sfeerloos worden beschouwd. Zeker wanneer u kunststof kozijnen in een wat ouder pand laat plaatsen, kan dit behoorlijk afdoen aan het uiterlijk en de authenticiteit van het pand. Als u uw woning wilt verkopen, kunnen kunststof kozijnen de prijs en de aantrekkelijkheid van uw woning negatief beïnvloeden. Een andere nadeel van kunststof kozijnen is het feit dat u de kozijnen niet kan verven. Als u eenmaal voor een bepaalde kleur hebt gekozen, dan zit u daar vervolgens aan vast. Dit kan nadelig zijn als u na enkele jaren het uiterlijk van uw woning wilt veranderen en de kunststof kozijnen die u eerst zo mooi vond niet meer in het totaalplaatje passen.