Bespaar tot 30%  

Voordelen

Wat zijn de voordelen van nieuwe kozijnen?

Wanneer u in uw huis wilt investeren, is het laten vervangen van de kozijnen een hele goede optie. Nieuwe kozijnen zorgen voor betere isolatie, verhogen de waarde van uw huis en staan bovendien een stuk mooier dan uw vaak enigszins in verval geraakte oude kozijnen. Het plaatsen van nieuwe kozijnen is een flinke investering, dus het is handig om de voordelen eerst op een rijtje te plaatsen.

Betere isolatie

Een van de grootste voordelen van nieuwe kozijnen is het feit dat uw woning er erg op vooruit gaat wat isolatie betreft. Bij het plaatsen van nieuwe kozijnen wordt namelijk ook altijd nieuw glaswerk geplaatst. Als u dan direct voor dubbel glas kiest, of zelfs voor HR++ glas, dan zult u flink besparen op uw stookkosten. Als u in het hele huis nieuwe kozijnen laat plaatsen, kunt u jaarlijks enkele honderden euro’s besparen op uw energierekening. U kunt www.kozijnen-feitjes.nl eens bezoeken voor meer informatie over isolatie.

 

Het plaatsen van nieuwe kozijnen heeft ook vele andere voordelen. Nieuwe kozijnen zijn bijvoorbeeld een echte investering en zorgen ervoor dat de waarde van uw woning stijgt. Als u net een woning gekocht hebt en u wilt het een en ander verbouwen, dan is het een goed idee om ervoor te kiezen om de kozijnen te laten vervangen. Ook als u uw woning juist wilt verkopen, kan het plaatsen van nieuwe kozijnen voordelen opleveren. U verhoogt dan niet alleen de waarde van de woning, maar u verhoogt ook direct uw energielabel, wat uw woning aantrekkelijker maakt voor verkoop.

De voordelen van houten kozijnen

Moet u nu voor houten kozijnen of voor kunststof kozijnen kiezen? Beide hebben zo hun eigen voordelen. Houten kozijnen geven uw woning bijvoorbeeld een warme uitstraling. Daarnaast wordt de authentieke sfeer van oudere panden gewaarborgd door voor houten kozijnen te kiezen. Zo investeert u in de isolatie van uw woning zonder dat u hoeft in te leveren op uiterlijk. Houten kozijnen zijn bovendien erg slijtvast. Zeker hardhouten kozijnen kunnen tot wel 75 jaar meegaan en kunnen dus worden aangeschaft voor het leven. Tot slot is een van de voordelen van houten kozijnen dat ze zo bewerkelijk zijn. Ze kunnen tenslotte in elke mogelijke kleur geverfd worden. Zo kunt u de uitstraling van uw woning naar wens aanpassen zonder dat u daar opnieuw een grote investering in hoeft te doen. Kijk eens op informatiesites voor meer informatie over houten kozijnen.

De voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben als grootste voordeel dat ze zo goed isoleren. Met kunststof kozijnen bespaart u dus flink op uw energierekening. Daarnaast zijn kunststof kozijnen relatief goedkoop vergeleken met houten kozijnen. Voor ongeveer 700 euro per vierkante meter heeft u al een nieuw kozijn, inclusief dubbel glas en montage. Tot slot zijn kunststof kozijnen zeer onderhoudsvrij. In tegenstelling tot houten kozijnen behoeven ze geen onderhoud en zijn ze makkelijk schoon te houden. Bezoek een vergelijkingssite voor offertes of meer informatie.