Bespaar tot 30%  

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen de meest populaire kozijnen die er zijn. Deze worden dan in Nederland ook het meest nieuw geplaatst. Dit is ook niet gek als er word gekeken naar de kenmerken, dit levert zoveel voordelen op. Later zullen we uitleggen wat de voordelen precies zijn. De vraag naar kunststof kozijnen is dan ook de laatste jaren enorm gegroeid tegenover bijvoorbeeld houten en aluminium kozijnen.

Een goed moment om de kozijnen te vervangen is in combinatie met het vervangen van een ruit. Dubbelglas wordt standaard bij nieuwbouw geleverd, maar bij oudere woning is soms nog enkel glas aanwezig. Door enkel glas te vervangen voor dubbel glas en dan direct de kozijnen te vernieuwen, zal dit veel gaan schelen op de energierekening.

Voordelen van kunststof kozijnen

Wat zijn nu exact de kenmerken waardoor het zo interessant is om kunststof kozijnen aan te schaffen? Een aantal voordelen zullen bekend in de oren klinken, andere kunnen nieuw voor u zijn.

De voordelen op een rij:

  • Het meest bekende voordeel is wellicht de onderhoudsvrije eigenlijk. Waar een houten kozijn nog geregeld een schilder beurt vraagt, heeft u hier bij een kunststof kozijn totaal geen last van.
  • In combinatie met bovenstaande voordeel zorg voor een lange levensduur. Experts geven aan dat 50 jaar gehaald moet worden.
  • Naast houten kozijnen hebben kunststof kozijnen ook een hoge isolatiewaarde! Hierdoor zult u direct gaan besparen op de energienota.
  • Het materiaal ontvlamt niet makkelijk, dit maakt het erg brandveilig.
  • Het productieproces kost minder energie dan bij houten kozijnen. Dit maakt ze een stuk milieuvriendelijker!
  • De diverse mogelijkheden met structuur en kleur. Allerlei kleuren zijn mogelijk en ook een houtstructuur is mogelijk om te kiezen.
  • Het laatste voordeel zijn de kosten. Deze liggen namelijk een stuk lager dan bij houten of aluminium kozijnen. Dit scheelt gemiddeld tussen de 10 en 25%.

Bent u al overtuigd? Vergelijk dan direct kunststof kozijn leveranciers bij u in de regio!

Kunststof kozijnen

Wat zijn de kosten?

Het schatten van de kosten is erg lastig. Wij hebben wij gemiddelde kosten en op deze manier is er wel een globale schatting te doen. Enkel zijn dit natuurlijk geen prijzen die wij garanderen. Deze prijzen kunt u altijd opvragen bij een kozijnspecialist, exacte prijzen voor uw kozijnen kunnen dan uitgelegd worden.

Om zelf een ruwe schatting te maken rekenen wij voor kunststof kozijnen een prijs tussen de €700 en €750 per vierkante meter. Dit gaat om de aanschaf en het laten plaatsen van deze kozijnen. Daarnaast komen er bij kozijnen ook nog overige kosten op lange termijn, denk aan onderhoud. Het grote voordeel bij kunststof kozijnen is dat deze dus erg beperkt zijn! Op lange termijn zal hier dus ook nog fors op worden bespaard, aangezien houten kozijnen om de 15 jaar geschilderd moeten worden. Bij kunststof kozijnen zal het hang en slotwerk wel een keer vervangen moeten worden, maar dit is bij elk type kozijn. Hier kunt u dus niet onderuit komen.

Leveranciers vergelijken

Het vinden van een leverancier is erg gemakkelijk. Voor de duidelijkheid, zelf zijn wij geen kozijnleverancier. Wel hebben wij de mogelijkheid opgezet om kozijn leveranciers met elkaar te vergelijken, geheel gratis en vrijblijvend!

Binnen 1 minuut kunt u uw wensen doorgeven en u zult extra informatie ontvangen over de mogelijkheden. Op het gemakje kunt u kijken wat de diverse kozijn specialisten in de regio te bieden hebben. Daar waar nodig kunt u advies vragen. Door het vergelijken is het erg eenvoudig om een keuze te maken.

Jaarlijks helpen wij meer dan 1.200 huishoudens met deze vergelijking en uit deze ervaring blijken ze tot wel 30% te besparen op de kosten.

Join the discussion