Bespaar tot 30%  

Goedkope kunststof kozijnen

Hoe vindt u goedkope kunststof kozijnen?

Het plaatsen van kunststof kozijnen is een dure klus. Als u niet uitkijkt, bent u tussen de 12.000 en 15.000 euro kwijt voor uw gehele woning. Er zijn echter manieren om de plaatsing van kunststof kozijnen goedkoper te maken. Goedkope kunststof kozijnen zijn dus ook voor u binnen handbereik, als u op de volgende zaken let.

Vergelijken, vergelijken, vergelijken

Het is van het grootste belang dat u ruim de tijd neemt om verschillende prijzen met elkaar te vergelijken. De kosten voor materiaal zijn in principe bij elke aanbieder wel gelijk, maar verschillende aanbieders vragen verschillende prijzen voor hun service. Let ook goed op dat u zich niet af laat zetten. Een aanbieder zal misschien zeggen dat u geld weggooit door niet te kiezen voor duurdere HR++ ramen, terwijl regulier dubbel glas voor uw situatie net zo geschikt is. Zoek voordat u gaat vergelijken dus goed uit wat u wilt en wat uw situatie is. Kijk bijvoorbeeld eens op een vergelijkingswebsite voor informatie en – wanneer u zover bent – enkele offertes. Vraag minstens zes verschillende offertes aan en wees niet bang om af te dingen. Als u het goed aanpakt, kunt u dankzij te vergelijken enkele duizenden euro’s besparen op de klus.

Een vergelijking is cruciaal

Bespaar op extra service

Veel aanbieders van goedkope kunststof kozijnen zullen ook de kosten voor montage en het verwijderen van het oude raamwerk opnemen in hun offerte. Voor het totaalplaatje bent u dan al gauw vier keer zo veel kwijt als voor de aanvankelijk goedkope kunststof kozijnen en het glaswerk zelf. Als u een klusser bent of kent, is het dus zeker aan te raden om zelf het oude raamwerk te verwijderen. Misschien kunt u zelfs op eigen houtje de nieuwe kunststof kozijnen installeren. U zou er in ieder geval voor kunnen kiezen om het binnenwerk zelf af te werken. Een andere optie is om de montage uit te besteden aan een bevriende klusser, of om eens op websites te kijken waar verschillende vakmensen zichzelf aanbieden. Daar kunt u vaak voor een zachte prijs een goede deal sluiten.

De meeste mensen hebben de neiging om klussen zoals het vervangen van de kozijnen uit te smeren over een langere periode. Het totaalbedrag van een dergelijke klus is vaak even schrikken, waardoor mensen het liever over langere tijd doen. Het laten doen van de klus in een keer is echter juist de perfecte manier om goedkope kunststof kozijnen te laten plaatsen. U kunt dan namelijk een projectprijs afspreken, waarop meestal een stuk meer af te dingen valt dan wanneer u de klus beetje bij beetje laat doen. Op deze manier kunt u al snel enkele duizenden euro’s besparen.

Overige tips

Kies altijd voor kunststof als u goedkope kozijnen wilt. Kunststof is de goedkoopste optie. Het is bovendien onderhoudsvrij en brengt geen extra kosten voor verfwerk met zich mee. Ook is kunststof het meest isolerende materiaal, wat maakt dat u stookkosten kunt uitsparen. Vergelijk diverse aanbieders op een vergelijkingssite zodat u zeker weet dat u geen kat in de zak koopt.