Bespaar tot 30%  

Kunststof kozijnen kopen

De kunst van kunststof kozijnen kopen

Na veel onderzoek, rondvraag en speuren op internet, heeft u besloten om te kiezen voor kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen kopen is echter een flinke uitdaging. U wilt natuurlijk de scherpste prijs, maar ook de kwaliteit is van groot belang. Hoe beter de kwaliteit van de kozijnen, hoe langer ze immers mee gaan. Met enkele handige tips is kunststof kozijnen kopen gelukkig helemaal niet zo ingewikkeld. Er is echter een aantal dingen waar u rekening mee moet houden bij aanschaf.

Eerst een dealer zoeken of eerst een merk uitzoeken?

Er zijn twee manieren om kunststof kozijnen te kopen. U kunt op zoek gaan naar een aantal aanbieders in uw regio, hun prijzen bekijken en een merk en type kunststof kozijnen uitkiezen. Een tweede optie is om eerst onderzoek te doen naar het merk kunststof kozijnen dat u zou willen hebben, om vervolgens een dealer in de buurt te zoeken die deze kozijnen levert en plaatst. Voor beide methoden is wat te zeggen.

Als u nog niet zo goed weet wat u wilt, is het wellicht verstandig om de eerste optie te kiezen. De betreffende dealer kan u helpen om een keuze te maken tussen verschillende merken en modellen. Weet u goed wat u wilt, dan is het aan te raden om eerst de kozijnen van uw keuze te zoeken, om er vervolgens de geschikte dealer bij te vinden. Kijk hoe dan ook eens op www.kozijnen-feitjes.nl om meer te weten te komen over verschillende kunststof kozijnen en om dealers in uw buurt te vinden.

shutterstock_164306663xverkleind shutterstock_164306663

Vraag altijd eerst een aantal offertes aan

Dit is het belangrijkste advies dat wij u kunnen geven. Het vergelijken van verschillende vrijblijvende offertes zorgt ervoor dat u de beste prijs kunt kiezen. U zult zien dat de offertes erg van elkaar kunnen afwijken wat de prijs betreft. Het is vervolgens aan u om de beste prijs/kwaliteit verhouding te vinden. De prijs van kunststof kozijnen hangt erg af van het merk kozijnen dat u heeft gekozen. Dit zou echter bij verschillende dealers hetzelfde moeten zijn. U betaalt daarnaast voor montage en plaatsing en hier kunnen verschillende dealers nogal eens van elkaar afwijken. Het is raadzaam om eens te zoeken naar klantbeoordelingen wanneer u een paar dealers geselecteerd heeft. Het zou tenslotte jammer zijn als uw dure kwaliteitskozijnen niet goed worden gemonteerd of slordig worden geplaatst.

Onderhandel over de prijs

Wanneer u eenmaal een aanbieder heeft gekozen, is het altijd mogelijk om nog over de prijs te onderhandelen. Als u bijvoorbeeld uw hele woning opnieuw laat voorzien van kunststof kozijnen, kunt u onderhandelen over een aantrekkelijke projectprijs. Dit kan al gauw enkele honderden euro’s schelen. Kijk daarnaast eens wat u zelf kunt doen. Het kan bijvoorbeeld wat geld schelen als u zelf het binnenwerk doet.

Als u echter niet zo’n klusser bent, is dit niet aan te raden. Het zou zonde zijn als u uw nieuwe kozijnen zelf zou verpesten. Maak tot slot geen haastklus van de hele onderneming. Neem rustig de tijd om u te oriënteren op verschillende soorten kunststof kozijnen, verschillende dealers en prijzen. Neem de opgevraagde offertes rustig door en maak pas een keuze als u helemaal zeker bent van uw zaak. Voor vragen, informatie en offertes kunt u ook terecht op internet, waar u heel makkelijk een vergelijking kunt maken.