Bespaar tot 30%  

Kosten kunststof kozijnen

Om de kosten van kunststof kozijnen te bepalen zijn er natuurlijk afmetingen nodig van de kozijnen. Daarbij zijn er verschillende soorten kozijnen, voor elk soort kunststof kozijn staat een andere prijs. Naast een vast raam is het ook mogelijk om een raam met kunststof kozijn te laten plaatsen die op diverse manieren open kan. Naast ramen kunnen ook deuren en schuifpuien natuurlijk vervangen worden met nieuwe kozijnen.

Hoe duur zijn nieuwe kozijnen

Bij het plaatsen van de kunststof kozijnen gaan we er vanuit dat u de meest rendabele ruiten direct laat plaatsen. Dit is namelijk HR++ glas en dit levert een enorme besparing op. De extra kosten zijn hierdoor binnen enkele jaren terug verdiend, zeker als dit direct in combinatie met de kozijnen gedaan word. Daarnaast zal ook het wooncomfort stijgen!

Soort raam + afmetingen Kosten kozijn en HR++ glas (excl. montage)
Vast raam (30cm x 30cm) €50,-
Vast raam (60cm x 60cm) €100,-
Vast raam (100cm x 100cm) €160,-
Vast raam (150cm x 200cm) €350,-
 Draai/kiepraam (60cm x 60cm) €180,-
 Draai/kiepraam (100cm x 100cm)  €250,-
 Draai/kiepraam (120cm x 180cm)  €375,-
 Valraam (50cm x 40cm)  €125,-
 Valraam (100cm x 80cm)  €225,-
 Valraam (150cm x 120cm)  €325,-

Naast de kosten voor raamkozijnen is het natuurlijk ook mogelijk om kunststof kozijnen te plaatsen bij deuren en een schuifpui. Ook het laten zetten van een ventilatie is geen overbodige luxe, eigenlijk kunnen nieuwe kozijnen niet zonder een goed ventilatierooster. De kosten hiervan staan in de volgende tabel:

Soort Kosten exclusief montage
Deur (190cm x 70cm) €800,-
Schuifpui (200cm x 100cm) €900,- (incl. HR++ glas)
Hor (60cm x 60cm) €75,-
Ventilatierooster van 60cm breed €60,-

Uiteraard zijn deze kosten ter indicatie. Voor een specifieke prijsberekening zijn er meer gegevens nodig en wijze wij u graag door naar onze specialisten. De gegevens hierboven geven een idee wat de kosten van het materiaal zijn. Hierbij komen nog de kosten voor het monteren en deze zullen in de volgende alinea worden toegelicht.

Montage van kunststof kozijnen kosten

De kosten van het materiaal zijn mogelijk makkelijk op te zoeken. Alleen daarmee zitten de kunststof kozijnen nog niet op de juiste plaats. Voor het juist monteren van de kozijnen komt er veel werk bij kijken. Denk hierbij aan:

  • Oude kozijnen verwijderen
  • Plaatsen van de nieuwe kozijnen
  • Aftimmeren van de binnenzijde
  • Het plaatsen van de nieuwe beglazing
  • Hang en sluitwerk wat inbraakwerend is plaatsen

Een hele lijst wat er nog bij komt kijken. Het lijstje zelf uitvoeren? Bedenk dan wel wat hier allemaal bij komt kijken en als het mis gaat er schade kan ontstaan + dat er alsnog een expert bij moet komen kijken. Daarom is het aan te raden om dit aan de professionals over te laten.

Om de kosten van het plaatsen van de kozijnen uit te rekenen, gebruiken we zelf altijd een makkelijk ezelsbruggetje. Namelijk de kosten voor het materiaal kunt u ook reserveren voor het laten plaatsen van de kunststof kozijnen.

Kosten kunnen flink uiteenlopen

Wat de totale kosten worden voor het plaatsen van kunststof kozijnen kan erg uiteenlopen. Voor een gemiddelde rijtjeshuis liggen deze kosten al snel rond de €10.000,-! Dit is dan nog niet eens gek veel. Maar om een echt goed beeld te krijgen van de mogelijkheden, is het verstandig om een gratis vergelijking aan te vragen. Hierdoor kunt u kozijn leveranciers met elkaar vergelijken en krijgt u inzicht in de kosten van kunststof kozijnen.

Hiermee kunt u gemakkelijk tot 30% besparen op de totale kosten. Dit kan dus meer dan €3.000,- zijn bij het vervangen van alle kozijnen in uw woning. Bekijk de opties voor goedkope kozijnen, maar laat vooral het budget leiden in de mogelijkheden.

Join the discussion