Kozijnen vervangen

Heeft u wat oudere kozijnen en wilt u deze graag vervangen? Hiervoor zijn verschillende opties met ieder zijn eigen eigenschappen en kosten die hieraan verbonden zitten. Grofweg kan er gekozen worden voor drie soorten materiaal, namelijk houten kozijnen, kunststof kozijnen en aluminium kozijnen. Zelf heeft u wellicht al een idee voor welk materiaal u gaat kiezen. Wij zullen hieronder verder toelichten waarom u eventueel voor kunststof kozijnen zou moeten kiezen en wat de prijs hiervan is.

Vervangen voor kunststof kozijnen

Heeft u momenteel houten kozijnen en zijn ze toe aan vervanging? Hout is sowieso al een stuk gevoeliger voor slijtage en vergen veel onderhoud. De mogelijkheden voor kunststof kozijnen zijn vrij breed. In Nederland is het momenteel ook de meest geplaatste soort kozijnen. Dit is niet voor niks en de keuze is dan ook zeker begrijpelijk.

Mooi uitzicht en bijzondere kunststof kozijnen

Overwegingen voor kunststof kozijnen

De mogelijkheden van kunststof kozijnen zijn eindeloos. Waarbij er bij hout wat meer beperkingen zitten en het onderhoud wat intensiever is. Enkele voordelen van kunststof kozijnen waarvan u kunt profiteren. Mogelijk dat u van bekende of omwonende ook verschillende positieve verhalen hoort. Alleen waarom zou u voor kunststof kozijnen moeten kiezen boven de overige soorten?

  • Grote diversiteit van raamsoorten is mogelijk
  • Alle glassoorten kunnen zonder probleem geplaatst worden
  • Goede isolatie
  • Weinig onderhoud nodig
  • Lange levensduur, dit maakt kunststof kozijnen relatief vrij goedkoop
  • Goede beveiliging tegen inbraak

Veel punten die zeker invloed op de keuze zullen hebben. De lange levensduur is erg belangrijk, dit is mede mogelijk door het lage onderhoud wat kunststof vereist. Bent u opzoek naar een uniek design is dit veelal te realiseren tijdens het vervangen van de kozijnen.

Kosten voor vervangen van kozijnen

Benieuwd naar de kosten die komen kijken bij de vervanging? Deze zullen voornamelijk bestaan uit het materiaal (de kozijnen) en het plaatsen van het kozijn (arbeidskosten). De totale kosten zullen dan natuurlijk ook afhankelijk zijn van het aantal kozijnen dat vervangen dient te worden.

Vaak rekenen wij ook het plaatsen van het best renderende glas (HR++ glas), dit is dus inclusief de montage van het kozijn. Voor een vierkante meter kunt u rekenen op een gemiddeld bedrag van €750,-. Hiermee kunt u zelf de kosten berekenen als u het aantal m2 heeft. Bij 8 m2 aan ramen zullen de kosten zo rond de €6.000 uitkomen. Door het HR++ glas en de kunststof kozijnen zult u wel fors besparen op de energiekosten.

Daarnaast is het ook mogelijk om te besparen op het vervangen van de kozijnen. Door geheel gratis kozijnen leveranciers te vergelijken kunt u tot wel 30% op de kosten besparen!