Bespaar tot 30%  

Kunststof schuifpui

Kunststof schuifpui

Een kunststof schuifpui, ook wel kunststof schuifdeur Sfeervolle kunststof schuifpuigenoemd, is erg populair bij woningen met een mooie tuin of een balkon. Met een schuifpui wordt de tuin/balkon qua zicht verbonden aan het binnenhuis. Met deze grote glazen wanden komt er veel licht binnen en is het vanaf binnen een mooi uitzicht naar buiten toe. Daarnaast zijn er nog vouwwanden, dit wordt gebruikt bij grotere woningen waarbij het te openen gedeelte bestaat uit meerdere panelen. Deze vouwen zich als een harmonica in elkaar. Bij de meeste woningen word er gebruikt gemaakt van een schuifpui en deze wanden zijn makkelijk open te schuiven.

Voordelen van een schuifpui

De grote voordelen van een schuifpuien zijn eigenlijk al genoemd. Dat is voornamelijk het lichtinval, dit geeft een open en vrij gevoel in combinatie met de tuin of balkon. Tegenover tuindeuren is er naast het lichtinval nog een groot voordeel en dat is dat een kunststof schuifpui verder geen ruimte in neemt. Vooral bij het openen van tuindeuren is te merken dat het naar binnen- of buitenslaan extra ruimte kost. Deze ruimte gaat ten kosten van of de binnenkant of de buitenkant van de woning. Bij een schuifpui hoeft hier dus geen rekening met gehouden te worden.

Laten monteren door een specialist

Verschillende punten waar bij het monteren van een kunststof schuifpui rekening met gehouden moet worden. Korte opsomming van diverse punten die belangrijk zijn bij de montage:

  • Een schuifpui moet makkelijk rollen. Dit komt heel nauwkeurig en heeft invloed op het gebruiksgemak.
  • Bij een schuifpui kunnen lekkages ontstaan als deze niet juist geplaatst zijn.
  • Beschadigingen kunnen optreden als er niet juist wordt omgegaan met het materiaal.

Fouten in bovenstaande punten zijn makkelijk gemaakt. Daarom is het zeker een klus voor een gespecialiseerd bedrijf die hier voldoende ervaring met heeft. Door het zelf te gaan proberen is de kans groot dat u meer schade dan goeds aanricht.

Verschil hef- en kiepschuifpui

Het grote verschil zit hem in het open schuiven van de pui. Een hef schuifpui staat altijd op de rails waarover die rolt, dit maakt het eenvoudig in gebruik. Enkel de hendel draaien en de deur kan gemakkelijk open en dicht geschoven worden. In tegen stelling tot de kief schuifpui, deze staat niet standaard op de rails. Hiervoor is een extra Illustratie van een 3-delige schuifpuihandeling nodig waarna de kunststof schuifpui op zijn rails komt te staan.

De hefschuifpui word het meest geplaatst en is ook veel vriendelijker in gebruik. Daarnaast is deze ook beter bestand tegen beschadigingen dan een kiepschuifpui. Het voor deel van een kiep schuifpui is dat deze op ventilatie stand kan staan terwijl deze nog aan de onderkant gesloten is. Daarnaast ligt de prijs van een kunststof kiep schuifpui ook iets lager dan een hef schuifpui.

Kosten van een kunststof schuifpui

Er zijn vooral veel diverse afmetingen. Voor elke situatie is er wel een geschikte schuifpui die voldoet aan de wensen. Uit hoeveel delen zal de schuifpui bestaan en met welk systeem moeten deze open gaan. Al deze vragen zullen beantwoord moeten worden voordat er een prijs genoemd kan worden. Een kunststof schuifpui is al verkrijgbaar vanaf €2.500,- inclusief HR++ glas en montage. Hier hebben we het dan wel over een 2delige variant met een hoogte en breedte van 200cm.

Wilt u een hogere en/of bredere schuifpui dan zullen de kosten oplopen. Dit geldt dan automatisch ook voor een 3- of meer delige kunststof schuifpui.

Door een gratis vergelijking aan te vragen is het mogelijk om inzicht te krijgen in de kosten. De specifieke kosten die komen kijken bij uw wensen. Tevens zult u tot wel 30% besparen op de totale kosten, doordat er geheel gratis een vergelijking van diverse leveranciers word gemaakt.

Join the discussion