Bespaar tot 30%  

kunststof kozijnen leasen

Kunststof kozijnen leasen, een goed idee?

Wanneer u wilt investeren in het isoleren van uw woning, kunt u ervoor kiezen om kunststof kozijnen te kopen. Het aanschaffen en laten plaatsen van kunststof kozijnen kan echter flink prijzig zijn. Denk aan ongeveer 700 tot 800 euro per vierkante meter raamwerk. Als u uw hele huis opnieuw wilt laten voorzien van kozijnen, dan kan plaatsing hiervan wel eens boven de tienduizend euro gaan kosten. Veel mensen hebben dit geld niet. Een goede optie is in dit geval het leasen van kunststof kozijnen. Zo kunt u uw woning isoleren en besparen op uw energierekening, zonder dat u in een klap al uw spaargeld kwijt bent. Welke leaseconcepten zijn er beschikbaar en hoe vindt u de juiste?

Eigen Woning Voordeelkrediet

Dit krediet is een goed alternatief voor een, vaak dure, persoonlijke lening. Dit krediet heeft een lagere rente dan een persoonlijke lening en is bestemd voor huizenbezitters die een investering in hun huis willen doen. Wanneer de lening wordt gebruikt voor de verbetering of verbouwing van de woning, dan kunt u de rente zelfs fiscaal aftrekken. Dit kan dus een flink voordeel opleveren ten opzichte van andere leaseplannen.

Leasen via de kozijnendealer

Veel kozijnendealers bieden tegenwoordig zelf ook leaseplannen aan. Dit kan gunstiger uitpakken dan een persoonlijke lening bij een bank of een andere financiële instantie. Vaak heeft de dealer een overeenkomst met een kredietverstrekker afgesloten, waardoor het voor u mogelijk is om gebruik te maken van interessante tarieven. Kijk dus eens bij verschillende dealers om te onderzoeken wat voor leaseplan zij eventueel aanbieden of bezoek een vergelijkingswebsite.

Een persoonlijke lening afsluiten

U kunt er altijd voor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten bij een bank of een kredietverstrekker. De rente kan dan echter wel vrij hoog zijn. Ook zijn er verschillende financieringsconcepten beschikbaar, die toegespitst zijn op de verbouwing van uw huis. Bij deze concepten doet u vaak een aanbetaling van enkele duizenden euro’s en betaalt u het resterende bedrag in maandelijkse termijnen gedurende enkele jaren.

Het lijkt vaak erg aantrekkelijk om geld te lenen om bijvoorbeeld nieuwe kunststof kozijnen te leasen. En in sommige gevallen is het ook de beste optie om kozijnen te leasen. Let er echter wel op dat u altijd rente moet betalen bij dit soort constructies. Lees dus goed de kleine lettertjes en vergelijk verschillende aanbiedingen en leningen met elkaar. Reken altijd uit wat u per leaseplan uiteindelijk als totaalbedrag kwijt zult zijn. Deze bedragen kunnen, bijvoorbeeld door afwijkende rentes, nogal eens van elkaar verschillen. Heeft u meer advies nodig over kunststof kozijnen leasen, dan kunt u terecht op www.kozijnen-feitjes.nl met al uw vragen.