Bespaar tot 30%  

Levensduur kunststof kozijnen

De lange levensduur kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen gaan minder lang mee dan houten kozijnen. Dit betekent echter niet dat kunststof kozijnen geen goede investering zijn. Ook kunststof kozijnen hebben een lange levensduur en gaan – mits goed onderhouden – vele jaren mee. Hoe lang is de gemiddelde levensduur van kunststof kozijnen en hoe kunt u ervoor zorgen dat uw kozijnen in optimale conditie zijn en blijven?

Let op de kwaliteit

Kunststof kozijnen kunnen meer dan 50 jaar meegaan. De levensduur van kunststof kozijnen is echter wel afhankelijk van de kwaliteit van de kozijnen. Wanneer u besluit om te investeren in kunststof kozijnen, dient u dus op te letten dat u kozijnen van goede kwaliteit kiest. Het is tenslotte een flinke investering en het zou jammer zijn als u minder lang plezier kunt hebben van uw kozijnen. De kwaliteit van kozijnen is goed in te schatten door naar keurmerken te kijken. Er zijn verschillende kwaliteitskeurmerken, waarvan KOMO de bekendste is. Hebben de kunststof kozijnen van uw keuze de juiste keurmerken, dan bent u verzekerd van goede kwaliteit en garantie.

Hoeveel garantie heeft u?

Veel aanbieders van kunststof kozijnen bieden een garantie. Let hierop wanneer u aanbieders gaat vergelijken. De garantie kan per merk kunststof kozijnen verschillen, aangezien sommige keurmerken extra garantie met zich mee brengen. De meeste aanbieders zullen echter ook ongeveer 20 jaar aan garantie op de kozijnen zelf en de montage bieden. Lees goed de voorwaarden van de dealer van uw keuze door, zodat u precies weet waar u aan toe bent en wat u van hen kunt verwachten. Wilt u meer weten over garantie en wat u van uw dealer kunt verwachten, dan kunt u op informatiepagina’s over kozijnen kijken.

Vergroot de levensduur van uw kozijnen

Het mooie van kunststof kozijnen is dat ze bijna volledig onderhoudsvrij zijn. Dit betekent natuurlijk niet dat u ze niet hoeft schoon te houden. Meestal is het voldoende om de kozijnen af te nemen met lauw water en wat mild schoonmaakmiddel. Vermijd absoluut het gebruik van schuurmiddel, omdat dit uw kunststof kozijnen kan beschadigen. Als u bepaald vuil niet weg krijgt, kunt u contact opnemen met uw dealer. Zij hebben vaak gespecialiseerd schoonmaakmiddel te koop waarmee u ook het hardnekkige vuil kunt verwijderen. U kunt er ook nog voor kiezen om uw kozijnen eens in de zoveel tijd in de was te zetten. Gebruik hiervoor speciale was voor kunststof kozijnen. Dit beschermt de kozijnen tegen vuil en zorgt ervoor dat ze in topconditie blijven.

Kunststof kozijnen gaan gemiddeld dus zo’n 50 jaar mee. Twijfelt u nog tussen kunststof en hout, dan is kunststof wellicht toch uw beste optie. Het gaat wellicht iets minder lang mee dan hout, maar is veel meer isolerend. Daarnaast blijven de kozijnen mooi zonder dat ze onderhoud nodig hebben. Bovendien is kunststof een duurzamere optie ten opzichte van hout en kunnen kunststof kozijnen prima gerecycled worden. U doet er dus ook het milieu een plezier mee.