Bespaar tot 30%  

Kunststof kozijnen tips

Kunststof kozijnen tips

Van de beschikbare materialen wordt kunststof in Nederland het meest gekozen. We gaan u hieronder een aantal kunststof kozijnen tips geven die u zullen helpen in de keuze voor een nieuw kozijn. Per categorie zullen we u die tips in vogelvlucht geven voor kunststof kozijnen.

Kunststof kozijnen tips over de prijs en onderhoud

Een kunststof kozijn is in aanschaf de goedkoopste optie: vergeleken met hout is kunststof 15% en vergeleken met een aluminium kozijn is een kunststof kozijn zelfs 20% goedkoper. Dit betreft. Naast de aanschafprijszult u, bij uitbesteding(vaak geadviseerd om dat aan vakmensen over te laten), ook montagekosten moeten betalen, maar die lopen tussen de verschillende materialen niet ver uiteen.

Qua onderhoud heeft u weinig omkijken naar een kunstkozijn. Overschilderen hoeft nooit (bij hout eens in de 5 jaar), een schoonmaakbeurt eens per jaar volstaat met een lauw sopje en goed naspoelen met water. Het is te adviseren om na de schoonmaak een waxlaag aan te brengen (let op dat deze geschikt is voor het kunststof kozijn) tegen aanhechting van vuil en stof. Kunststof kozijnen bestand tegen alle weersomstandigheden en slijten nauwelijks.

Kunststof kozijnen tips over het raam

Het raam is het bewegende gedeelte van het raamkozijn. Hieronder treft u een opsomming van de meest gangbare modellen en bedieningsmechanismen.

  • kunststof kozijnen tips over draairamen: dit zijn ramen die helemaal open en dicht kunnen klappen, links of rechts draaiend, handig om een ruimte snel te doorluchten
  • kunststof kozijnen tips over draai/kiepramen: dit zijn ramen die helemaal open en dicht kunnen klappen, links of rechts draaiend, maar die ook kunnen kantelen of kiepen, handig om een ruimte te ventileren
  • kunststof kozijnen tips over schuiframen: dit zijn ramen die via een rails alleen open en dicht kunnen schuiven, handig als er weinig ruimte beschikbaar is in de betreffende kamer
  • kunststof kozijnen tips over kantelramen: dit zijn ramen die alleen kunnen kantelen of kiepen, vaak gebruikt om een toilet of badkamer te kunnen ventileren

Kunststof kozijnen tips over glassoorten en uitstraling

Bij de keuze voor een glassoort is de isolatiewaarde van groot belang, naast uw budget en het zogenaamde besparingspercentage (het bedrag van de energiebesparing per m2 / het bedrag van de aanschafprijs per m2). Er bestaat standaard dubbel glas, maar ook HR glas. Bij HR glas wordt een (onzichtbare) metalen coating aangebracht ter verhoging van de isolerende werking. HR glas komt in de gradaties +, ++ en +++, oplopend in isolatiewaarde. Hr +++ is drielaags glas, de andere opties zijn allen dubbel glas. Op basis van het besparingspercentage bent u met HR++ het beste af en wordt tevens het verkocht in Nederland.

Kunststof kozijnen geven uw huis een moderne uitstraling en is beschikbaar in elke kleur. Voor wie toch de warme hout ‘look’ prefereert: ook een houtpatroon kan in het kunststof kozijn worden gemaakt. Aan de hand van bovengenoemde tips en uitleg kunt u waarschijnlijk zelf concluderen dat kunststof kozijnen een uitstekende keuze zijn wanneer uw kozijnen thuis aan vervanging toe zijn.