Bespaar tot 30%  

Dubbel glas

De vele voordelen van dubbelglas

Het plaatsen van dubbelglas heeft een heleboel voordelen. Kozijnen met enkel glas isoleren slecht en werken minder geluidswerend dan dubbele beglazing. Een slechte isolatie in huis betekent een hogere energierekening. Met dubbelglas kun je flink besparen op de stookkosten omdat het glas de warmte binnen houdt en de kou buiten de deur. Het is daarom aan te raden om enkelglas te vervangen door dubbelglas. Zelfs wanneer de kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kun je rendement halen uit de investering in dubbelglas. Met het geld dat je bespaart op stookkosten heb je de aanschaf van het glas binnen een paar jaar al terug verdiend. Lees daarom hier tips en adviezen over het aanschaffen en laten plaatsen van dubbelglas.

Verschillende soorten dubbelglas

Dubbelglas is er in veel soorten en maten. Als u al dubbelglas heeft, kunt u in het kozijn zien wat voor soort glas er in het kozijn zit. In de rand tussen de glasplaten staat aangeduid wat voor soort glas er in de kozijnen zit. Dat kan bijvoorbeeld HR, HR+ of HR++ zijn. Naast deze soorten bestaat er ook normaal dubbelglas. Deze soort is tegenwoordig niet meer te verkrijgen. HR glas heeft een speciale coating aan de binnenzijde dat de isolering verbetert. HR+ en HR++ glas bestaat uit twee glasplaten waartussen edelgas zit. Edelgas isoleert beter dan gewone lucht. Bij HR++ moet je er rekening mee houden dat het de ruimte zo goed isoleert, dat er condensvorming kan ontstaan op koude vlakken.

Enkelglas vervangen door dubbelglas

Als u uw enkelglas wilt laten vervangen door dubbelglas is dat een goede keuze. U kunt flink besparen op uw energierekening en zorgt voor een goede isolatie in huis. U zult ook merken dat het geluid beter wordt geweerd en dat zorgt voor een heleboel rust in huis. U moet er rekening mee houden dat ook uw kozijnen moeten worden vervangen als u overstapt op dubbelglas. HR+ en HR++ glas is veel dikker en zwaarder en past niet in de kozijnen van enkelglas. De prijs kan daardoor een stuk hoger uitvallen dan wanneer u alleen het glas laat vervangen. Toch kan het de investering waard zijn, omdat dan ook uw kozijnen weer flink wat jaren mee kunnen.

De kosten van dubbelglas

Het laten plaatsen van dubbelglas is een flinke investering, maar die investering verdient zichzelf snel weer terug in de besparing op de stookkosten. Voor een raamoppervlakte van 15 vierkante meter bent u €1800,- tot €2200,- kwijt voor HR++ glas en het laten plaatsen van het glas. U bespaart echter ook al snel zo’n €200,- per jaar op uw energierekening. Het vervangen van ramen is een flinke investering waar u goed over na wilt denken. Het is daarom verstandig om bij meerdere glaszetters een offerte aan te vragen en de prijzen goed met elkaar te vergelijken. Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend en kost slechts enkele minuten. U krijgt een duidelijk beeld van de prijs en u weet zeker dat u de juiste keuze maakt.