Bespaar tot 30%  

horren

Informatie over horren in kozijnen

Als u last heeft van insecten kunt u overwegen om horren te plaatsen in uw kozijnen. Vooral in het voorjaar en in de zomer kunt u erg veel profijt hebben van een hor. Met warmer weer staan de ramen en deuren meer open en kunnen er meer insecten naar binnen vliegen. Met een hor houdt u het ongedierte buiten, maar kunt u toch genieten van frisse lucht. Er zijn een heleboel mogelijkheden wat horren betreft. Er zijn verschillende prijsklassen, afmetingen en extra opties mogelijk. Het is daarom verstandig om eens te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en wat bij uw wensen en budget past. Hier leest u waar u op moet letten, wat de verschillende mogelijkheden zijn en wat u kunt verwachten qua prijs.

Verschillende soorten horren

U wilt graag een hor voor uw kozijnen, maar welke soort hor is nu geschikt voor uw huis? Allereerst is het belangrijk om na te gaan naar welke kant uw raam opengaat. Voor naar binnen openslaande ramen zijn andere horren geschikt dan voor naar buiten openslaande ramen. Eenvoudige horren bestaan uit vier latten met een gespannen gaas, maar er zijn ook horren die u naar boven en beneden uit kunt trekken. Deze zogenaamde raamrolhorren kunt u gebruiken als het nodig is en hoeft u niet weg te halen in de seizoenen dat er geen hor nodig is. Een scharnierend hor is geschikt voor het plaatsen aan de binnenkant en kan alleen worden geplaats voor naar buiten draaiende ramen of schuiframen.

De prijs van horren

De prijs van een hor is volledig afhankelijk van de afmetingen en het soort hor. Voor de goedkoopste optie kiest u voor een horgaas. Een horgaas heeft al voor een paar tientjes en kunt u eenvoudig zelf bevestigen en op maat knippen. Het nadeel van een horgaas is dat het materiaal niet erg duurzaam is en vaak vervangen moet worden. Een raamrolhor en een scharnierend hor zijn wat duurder, maar gaan ook veel langer mee. De prijzen zijn afhankelijk van de afmetingen, maar voor een standaardmaat kunt u rekenen op prijzen vanaf €65,-. Voor een hordeur betaalt u weer wat meer dan voor horren in het raam. Ook de kleur van het hor kan van invloed zijn op de totaalprijs.

Het meten van uw kozijn en het plaatsen van het hor

Als u kiest voor maatwerk, is het belangrijk om uw kozijn nauwkeurig op te meten. Een kleine meefout kan meestal wel worden opgevangen, maar het is erg vervelend als bij de levering blijkt dat de verkeerde maten zijn doorgegeven. Het voordeel van een hor op maat is dat het product kant-en-klaar wordt aangeleverd. U kunt het hor meteen plaatsen na de levering. Het is ook mogelijk om zelf een hor op maat te maken. U koopt dan een pakket en zaagt zelf de latten op maat. Ook het gaas knipt u zelf op maat en spant u tussen de latten. U bent hiermee een stuk goedkoper uit dan met maatwerk.