Bespaar tot 30%  

Verschillende kleuren kozijnen

Kozijnen in verschillende kleuren

De keuze voor de kleur van uw kozijnen is een belangrijke en soms lastige keuze. De kleur bepaalt welke uitstraling uw huis heeft. Het is belangrijk dat de kleur goed past bij uw huis. De juiste kleur zorgt ervoor dat uw huis een kloppend geheel vormt. Bij een oud herenhuis passen de traditionele kleuren goed, terwijl bij een nieuwbouwhuis ook opvallendere en verschillende kleuren goed uit de verf kunnen komen. Wilt u nieuwe kozijnen aanschaffen en bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn op het gebied van verschillende kleuren? Of wilt u uw kozijnen laten verven in een andere kleur? In het volgende stuk leest u wat de mogelijkheden zijn en krijgt u een indicatie van de prijs.

Verschillende kleuren kunststof kozijnen

Houten kozijnen zijn eenvoudig te schilderen, maar voor kunststof kozijnen is dat wat lastiger en vooral prijziger. De kleur van het kozijn is erg bepalend voor de uitstraling van uw huis. U kunt kiezen voor een standaard kleur, zoals wit, creme, blauw, groen of bruin, maar ook andere kleuren behoren tot de mogelijkheden. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een kunstof kozijn met een houtdesign of een houtnerfstructuur. Zo heeft u de voordelen van kunststof met de authentieke uitstraling van hout. Een andere optie is om de kozijnen binnen een andere kleur te geven dan buiten. Dat is vooral handig als u buiten een andere uitstraling wilt dan binnen. U moet daarvoor natuurlijk wel rekening houden met een hogere prijsklasse.

Aluminium kozijnen in verschillende kleuren

Aluminium is een zeer geschikt materiaal voor kozijnen. Het materiaal is erg sterk en duurzaam. Het behoeft weinig onderhoud en geeft je huis zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant een mooie en moderne uitstraling. Omdat het materiaal goed isoleert, zult u merken dat de stookkosten minder hoog uitvallen. Een ander voordeel van aluminium is dat het niet geverfd hoeft te worden. Het materiaal is ook zonder verf bestand tegen weer en wind. Op het gebied van kleur zijn er een heleboel mogelijkheden. Aluminium kozijnen zijn in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Omdat het schilderen een dure klus is, is het verstandig om te kiezen voor een kleur die u over een aantal jaar nog steeds mooi vindt.

Kozijnen verven in verschillende kleuren

Bent u de kleur van uw kozijnen zat, wilt u wel eens wat anders of is de verf van de kozijnen aan het afbladderen? Dan is het een goed idee om de kozijnen te laten verven. Er zijn veel verschillende kleuren mogelijk voor kozijnen. De opties voor de verschillende kleuren hangen af van het materiaal van uw kozijnen, uw smaak, uw budget en andere wensen. Het verven van houten kozijnen is over het algemeen het goedkoopst, terwijl het verven van kunststof en aluminium kozijnen een wat duurdere uitgave is. U kunt het verven zelf doen of laten doen door een schilder. Laat u door een specialist adviseren over de mogelijkheden en de verschillende kleuren.