Bespaar tot 30%  

Overige kozijnen

Overige kozijnen

De meest gekozen kozijnen zijn de kunststof kozijnen op dit moment. Hier krijgen wij daarom ook de meeste vragen over en bespreken dit uitgebreid op onze website. Maar naast de kunststof kozijnen zijn er nog meerdere materialen die gebruikt kunnen worden. Daarnaast zijn er nog meer soorten kozijnen die wat meer aandacht verdienen.

Zo is een schuifpui een kozijn die weer aan net iets andere eisen moet voldoen dan een raamkozijn. Bent u op zoek naar een schuifpui dan zult u specifieke informatie nodig hebben om hierin de juiste keuze te kunnen maken. Hierbij is de prijs een belangrijk instrument om te kijken of een schuifpui binnen uw wensen past. Naast diverse raamkozijnen, hebben wij ook aandacht voor de mogelijkheden van een deurkozijn. Deze zal net als raamkozijnen ook vervangen moeten worden naar verloop van tijd.

Aluminium kozijnen

Een niet heel veel gebruikt materiaal voor kozijnen is aluminium. Dit heeft meerdere redenen. Voornamelijk doordat deze vrij prijzig zijn en de isolatie is ook nog eens minder. Waarom zou je dan alsnog voor een dergelijk kozijn willen kiezen? Dit zou als redenen kunnen hebben dat het uiterlijk past bij een bepaalde soort uitstraling van het huis. Aluminium kozijnen zien er vlot uit en passen bij een modern/strak huis.

Nog een ander voordeel is het onderhoud wat hierbij komt kijken. Of eigenlijk het onderhoud is heel minimaal. Er komt geen verf aan te pas en het is goed bestemd tegen alle weersinvloeden. Daarom zijn er zeker wel overwegingen om alsnog te kiezen voor aluminium, alleen het is voor vele niet de eerste keuze door de aanschafprijs.

Houten kozijnen

De oudere kozijnen waren allemaal gemaakt van hout. Dit is een vrij basic en er zijn heel veel mogelijkheden in, daarom is het nog steeds populair om nieuw te laten plaatsen. Voor maatwerk is het heel goed te gebruiken. Daarnaast kan het zowel een voor- als nadeel zijn, maar houten kozijnen kunnen natuurlijk geschilderd worden. Het voordeel hieraan is dat deze in de gewenste kleur geverfd kan worden, het nadeel is het onderhoud wat hierbij komt kijken.

De verf dient als bescherming voor het hout en als deze op den duur los gaat laten zal dit hersteld moeten worden. Word het hout niet genoeg beschermd dan kan er schade ontstaan. Deze schade zal vervolgens weer gerepareerd moeten worden, ook in dit geval geldt dat u beter kunt voorkomen dan genezen!

Deurkozijn niet vergeten

Het merendeel van de onderwerpen zal gaan over een raamkozijn. Deze word vaak met kozijn en glas vervangen voor kozijn en glas wat een stuk beter isoleert. Maar hierbij wordt het deurkozijn soms als een vergeten kindje gezien. Want ook het deurkozijn is verstandig om in dergelijke gevallen te vervangen. Dit kan zowel gelden voor een binnen als buitendeur. Vaak wordt onderschat hoeveel sfeer een deur met zich mee kan brengen. Kies voor de juiste deurkozijn in combinatie met een deur en kom tot een gewenste sfeer bij u in huis.