Bespaar tot 30%  

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn een weinig gekozen soort kozijnen. Vaak komt het doordat deze vrij prijzig zijn, terwijl de isolatiewaarde minder zijn dan die van kunststof kozijnen. Daar tegenover staat de strakke vormgeving waardoor aluminium kozijnen uiterst geschikt zijn voor bepaalde woningen. Welke eigenschappen hebben aluminium kozijnen? Daarnaast komen ook de nadelen aan bod. Op deze manier kunt u een prima vergelijking maken tussen de verschillende soorten kozijnen.

Wat zijn de eigenschappen?

  • Een belangrijke eigenschap en zeker een groot pluspunt is de duurzaamheid. aluminium kozijnen zwartAluminium kozijnen hebben een levensduur van wel 40 jaar.
  • Het onderhoud is een ander voordeel. Aluminium kozijnen zijn niet onderhoudsvrij, maar ze vereisen wel weinig onderhoud. Hoe u het beste de kozijnen kunt onderhouden zal zo verder op in gegaan worden.
  • Kozijnen van aluminium worden geleverd in vele kleuren, deze kleuren worden op het aluminium aangebracht door middel van een oppervlaktebehandeling. De kleuren worden aangeduid in RAL-nummers.

Nadelen van aluminium kozijnen

  • Als er wordt gekeken naar de isolatiewaarde, deze ligt lager dan die van kunststof kozijnen. De verschillen in isolatiewaarde tussen verschillende soorten kozijnen is nihil. De kosten zullen daarom bij aluminium kozijnen niet veel hoger liggen dan bij andere kozijnen van kunststof.
  • De keuze in kleuren is groot. Op het moment dat er gekozen is voor een kleur is het niet mogelijk om deze over te schilderen. Bij houten kozijnen is het altijd mogelijk om de kozijnen in een andere kleur te schilderen, zijn de kozijnen van aluminium, dan kunt u deze enkel aan de binnenzijde schilderen.

Aluminium kozijnen onderhoud

De onderhoud aan aluminium kozijnen is minimaal. Doordat de kozijnen niet elektrostatisch is trekt het geen vuil en ook geen stof aan. Ook is het niet mogelijk voor stof of vuil om zich op te hopen, aangezien er geen kieren of schilfers zullen ontstaan. Voor onderhoud is er enkel een zorg voor de bewegende delen. Onderhoud deze delen halfjaarlijks om te voorkomen dat hier problemen gaan ontstaan, 2 keer in het jaar is in een landelijke omgeving aan te raden. Op het moment dat u in de stad woont is het verstandig om 4 keer in het jaar de profielen schoon te maken. Let bij het schoonmaken dat de openingen vrij zijn voor waterafvoer. Gebruik hiervoor een niet agressief schoonmaakmiddel in combinatie met lauw water. Het schilderen van aluminium kozijnen is niet nodig.

Join the discussion