Bespaar tot 30%  

Deurkozijn

Het deurkozijn, een echte sfeerbepaler

Niet alleen raamkozijnen zijn soms aan vervanging toe, ook deurkozijnen moeten af en toe vernieuwd worden. Het vervangen van een deurkozijn lijkt eenvoudig, maar er komt nog heel wat bij kijken. Laat u altijd goed adviseren en laat het plaatsen van een deurkozijn altijd over aan een vakman. Bij het kiezen van een deurkozijn zijn er verschillende keuzes te maken, die we hieronder op een rijtje gezet hebben.

Gaat het om de binnendeur of de buitendeur?

Wanneer het deurkozijn binnen vervangen moet worden, heeft u in de regel meer keus dan wanneer het de buitendeur betreft. Bij de buitendeur dient het deurkozijn namelijk bestand te zijn tegen de elementen. U komt dan al vaak uit op een hardhouten, kunststof, of aluminium deurkozijn. Binnen heeft u meer keus. Laat u in uw keuze vooral leiden door de sfeer die u wilt creëren. Kiest u voor modern aluminium of klassiek houtwerk? En wilt u glaspartijen in uw deurkozijn verwerken, of gaat u liever voor een warme sfeer met uitsluitend houtwerk? Heeft u moeite met beslissen, kijk dan ook eens op www.kozijnen-feitjes.nl voor inspiratie en informatie.

Wellicht zult u vreemd opkijken van deze vraag, maar het is wel degelijk van belang bij de aanschaf van een nieuw deurkozijn. Een stompe deur valt volledig weg in het deurkozijn, terwijl een opdekdeur er gedeeltelijk overheen valt. Alle buitendeuren zijn stompe deuren, maar binnen is een opdekdeur vrij normaal. Het soort deur is belangrijk voor het plaatsen van een nieuw deurkozijn, dus zorgt u ervoor dat u deze informatie paraat hebt als u gaat vergelijken.

Creëer meer sfeer met een boven- of zijlicht

Als u een nieuw deurkozijn laat plaatsen, is dit wellicht een goed moment om ook een boven- of zijlicht te laten installeren. Dit zijn kozijnen naast of boven de deur die gevuld worden met glas. Op die manier komt er meer natuurlijk licht uw woning in. Oude woningen hebben soms deurkozijnen met bergruimte. U kunt ervoor kiezen om die open te breken en te vervangen door glas om zo de, vaak wat donkerdere, oude woning meer licht te geven. Buitendeuren met boven- of zijlicht zijn overigens minder geïsoleerd. Houdt hier rekening mee in uw beslissing.

Deurkozijnen komen in allerlei verschillende materialen. U kunt kiezen voor kunststof of aluminium, hardhout of zachthout en zelfs een stalen deurkozijn behoort tot de mogelijkheden. Elk materiaal heeft zijn eigenschappen, voordelen en nadelen. Ook verschilt het per materiaal hoe lang een deurkozijn mee gaat en hoeveel onderhoud er nodig is. Hardhout kan bijvoorbeeld tot wel 75 jaar mee gaan, maar vereist vrij veel onderhoud. Laat u dus goed informeren over de verschillende materialen voordat u uw keuze maakt.

Vergelijk verschillende aanbieders

Met deurkozijnen zijn de mogelijkheden eindeloos. Omdat een deurkozijn zo sfeerbepalend is in een woning, doet u er goed aan om uitgebreid te vergelijken tussen verschillende aanbieders. Kijk op www.kozijnen-feitjes.nl voor aanbieders bij u in de buurt, of stel uw vragen over deurkozijnen op de site.