Bespaar tot 30%  

Houten kozijnen

Houten kozijnen, meer dan traditioneel

De oudste kozijnen werden al van hout gemaakt. Veel kozijnen zijn nog steeds van dit materiaal, vaak omdat dit al in de woning zat. Zo zullen er veel oudere woningen zijn die nog de houten kozijnen hebben. Steeds populairder zijn de alternatieven, maar kiezen voor houten kozijnen is echt niet alleen ouderwets. Het zal niet zo zijn dat we u moeten overtuigen om houten kozijnen te nemen, die keuze heeft u waarschijnlijk al gemaakt. We zijn eerder bang dat u bent gaan twijfelen door alle verhalen over andere soorten kozijnen. Wees niet bang, hout is zeker een goede keuze en heeft diverse voordelen.

Waarom nog kiezen voor hout?Kozijnen

Houten kozijnen hebben een warme uitstraling en passen hierdoor bij iedere woning. Mits ze goed onderhouden worden is het een aanwinst voor de woning. Daarbij komt kijken dat ze een stuk makkelijker te bewerken zijn, denk aan het schilderen in de gewenste kleur.

Belangrijk bij het kiezen van houten kozijnen is het soort hout. Voor een lange levensduur is het sowieso verstandig om hier meer informatie over aan te vragen. Hardhouten kozijnen gaan dan ook een stuk langer mee dan zachthouten kozijnen. Hardhout is ook beter bestand tegen de weersinvloeden van buitenaf, daarom vind u deze kozijnen vaak aan de buitenkant van de woning terug. Voor kozijnen aan de binnenkant is het heel goed mogelijk om zachthouten te nemen.

Kosten van houten kozijnen

De kosten van houten kozijnen liggen per vierkante meter rond de 800 euro, hiervoor word het kozijn geplaatst met hr++ glas. Deze kosten zijn een gemiddelde van verschillende kozijn leveranciers. Voor een specifieke prijsopgave raden we aan om een gratis vergelijking aan te vragen.

Houten kozijnen zijn er ook voor een lager budget alleen dan moet u wel echt aan de kwaliteit denken. De kwaliteit van kozijnen is belangrijk om in de toekomst ellende te besparen. Houten kozijnen vergen nou eenmaal wel de juiste onderhoud. Zonder het goed onderhouden van de kozijnen zal de levensduur drastisch naar beneden gaan en daar zit u niet op te wachten. Hardhouten kozijnen zijn wat duurder, maar kunnen ook meer hebben. Vergeet niet dat ook deze kozijnen het juiste onderhoud vereisen.

Join the discussion