Bespaar tot 30%  

Ramen prijzen

Ramen prijzen

Ramen prijzen verschillen sterk, wat komt door het soort raam dat u zoekt.kunststof kozijn open ramen De prijzen hangen in grote mate samen met het systeem dat wordt gehanteerd. Er zijn namelijk diverse modellen en methoden voor het openen en sluiten van het raam. Daarnaast zijn er ook diverse opties mogelijk met betrekking tot het materiaal dat wordt gebruikt (kunststof, hout of aluminium, hierover later meer). We hebben voor u de verschillen in ramen prijzen en soorten onder elkaar gezet. Voor het gemak en om het overzichtelijk te houden hebben we een van de materialen genomen, te weten kunststof. Daarnaast betreft het een gangbare, standaardmaat van 0,6m x 0,6m (incl. BTW).

Ramen; prijzen en soorten

Over het algemeen kun je zeggen dat prijzen van ramen hoger liggen dan van kozijnen. Dit heeft namelijk te maken met de complexiteit van het product. Een kozijn is letterlijk recht toe, recht aan, bij het raam heb je te maken met het bewegend mechanisme. Dat gedeelte is qua productie arbeidsintensiever. In vogelvlucht de verschillende ramen, prijzen en soorten:

  • Kantelraam: dit is een raam dat boven of onder een stukje open kan (waar de andere kant dan vast blijft zitten) dat vaak een ventilerend doel heeft, op het toilet bijvoorbeeld. De prijzen van dit soort ramen beginnen rond 150 euro.
  • Schuifraam: dit is een raam dat naar links of rechts open of dicht geschoven kan worden, waarmee ruimte bespaard wordt (het raam komt niet ‘je kamer in’ bij het open doen). De prijzen van deze ramen beginnen rond 175 euro.
  • Draairaam: dit is een raam dat je, naar binnen of naar buiten toe, helemaal open kunt. Voor een optimale en maximale doorluchting van de ruimte dus. De prijzen van deze ramen beginnen rond 150 euro.
  • Draai/kiepraam: Een combinatie tussen een draairaam en een kantelraam (alleen naar binnen toe te openen). De prijzen van deze ramen beginnen rond 200 euro.

Materialen: prijzen en soorten

Als basiselement voor uw raam, kozijn of raamkozijn heeft u een paar opties. U kunt opteren voor kunststof, hout of aluminium. Wederom voor het gemak en overzicht hebben we een van de soorten ramen genomen (meest gangbaar tegenwoordig): draai/kiepraam met de standaardmaat 0.6m x 0.6m.

  • Kunststof: Bij dit materiaal heeft u weinig onderhoud te doen, het is bovendien van de beschikbare materialen de goedkoopste. De prijzen van dit materiaal ramen beginnen rond 200 euro.
  • Hout: Bij dit materiaal heeft u het meeste onderhoud te doen, om de zoveel jaar zal er overgeschilderd moeten worden om het hout tegen houtrot te beschermen. Qua prijs ligt het tussen de niveaus van de andere materialen in. De prijzen van dit materiaal ramen beginnen rond 235 euro.
  • Aluminium: Net als bij kunststof heeft u bij aluminium ook weinig onderhoud te doen. Het ligt wel zo’n 25% boven de prijs van kunststof, namelijk beginnend rond 250 euro.

Ongeacht het materiaal, zult u voor optimaal kwaliteitsbehoud in ieder geval eens per jaar met een lauw sopje de ramen en kozijnen moeten schoonmaken om vuil en stof te verwijderen.