Bespaar tot 30%  

Aluminium kozijnen prijzen

Aluminium kozijnen prijzenAluminium kozijnen

Uw huis is toe aan een kleine renovatie waarbij de kozijnen vervangen moeten worden, hoe gaat u te werk, waar begint u in de zoektocht naar nieuwe kozijnen? Allereerst zal het budget bepaald moeten worden, het is geen kleinigheid als er meerdere nieuwe kozijnen moeten komen. Naast uw budget komt er natuurlijk persoonlijke smaak om de hoek kijken. Ook toekomstig onderhoud kan een criterium zijn voor de uiteindelijke keuze. U kunt kiezen uit 3 soorten, namelijk kunststof, hout of aluminium. De prijzen van kunststof, houten en aluminium kozijnen zult u eerst willen vergelijken.

Prijsverschillen

Allereerst is er een verschil in de kosten, prijzen van aluminium kozijnen liggen in vergelijking met de andere 2 materialen het hoogst. Na de prijzen van aluminium kozijnen komt qua prijsniveau het houten kozijn op de tweede plaats, het goedkoopst is een kozijn van kunststof. Grofweg kunt u erop rekenen dat de prijzen van aluminium kozijnen 25% boven de prijs van een kunststof kozijn liggen en ongeveer 5 á 10% boven de prijs van een houten kozijn. We hebben het dan natuurlijk over de aanschafprijs. Eventuele toekomstige uitgaven voor bijvoorbeeld onderhoud zijn niet meegerekend bij deze aluminium kozijnen prijzen.

Aluminium kozijnen prijzen aanzienlijk, maar u krijgt er wat voor terug. Een van de karakteristieken van een aluminium kozijn is dat het lang meegaat, dus ondanks dat de prijzen van aluminium kozijnen hoog liggen, heeft u er tientallen jaren weinig omkijken naar. Aluminium roest niet en trekt geen vuil aan. In vergelijking met hout heeft u bijna geen onderhoud aan een aluminium kozijn; u hoeft niet om de paar jaar opnieuw te schuren en verven als bij hout. Dus denk bij de prijzen van aluminium kozijnen ook aan de onderhoudsvrije toekomst. Geen schuurmachine, grondverf, lak, houtverf en dergelijke nodig. Met dat in uw achterhoofd vallen de prijzen van aluminium kozijnen in aanschaf misschien nog erg mee.

Energie en milieu

Nu kan men vaak lezen dat aluminium minder goed zou isoleren dan hout of kunststof, maar het grootste deel wat met de isolatiewaarde te maken heeft is natuurlijk het glas dat u erin laat zetten. Eigenlijk is de isolatiewaarde van het kozijnmateriaal te verwaarlozen. De duurzaamheid van een aluminium kozijn is een pluspunt voor het milieu. Het is een materiaal dat volledig gerecycled kan worden, waardoor bij de productie van een aluminium kozijn aanzienlijk minder energie verbruikt wordt. Wellicht is dat een extra reden voor u om voor aluminium kozijnen prijzen te betalen die iets hoger liggen.

Aluminium is een sterk materiaal met een stijlvolle uitstraling aan uw huis. U kunt een aluminium kozijn in alle denkbare kleuren laten verven bij aanschaf. Verven werkt niet zoals bij hout, maar is een speciaal proces bij aluminium; in vakjargon een oppervlaktebehandeling of coating genoemd. Bent u zich er wel bewust van dat aluminium kozijnen niet overschilderbaar zijn, kies de juiste kleur, want net als het kozijn ‘moet’ de kleur tientallen jaren mee.

Aluminium kozijnen hebben hogere prijzen dan andere kozijnen, maar hebben eigenschappen die het voor u misschien de moeite waard maken.