Bespaar tot 30%  

Financiering

Financiering verbouwen wordt onderschat

Of het nu gaat om een complete renovatie van een gedateerd huis dat u heeft gekocht, of dat u na jarenlang wikken en wegen toch maar eens die zolder of kelder gaat bouwen; het wordt altijd onderschat. In de breedste zijn van het woord, dus niet alleen de financiering. Het is moeilijker dan in eerste instantie gedacht, het duurt langer dan van te voren gepland en het kost meer dan aanvankelijk werd berekend. Vooral met het oog op de behoefte van financiering, kan dit u slapeloze nachten opleveren. Of u heeft het simpelweg niet beschikbaar op dit moment (omdat andere uitgaven er bovenop kwamen) of u bent bang uw ‘appeltje voor de dorst’, waar u al zo lang voor spaart, te moeten aanspreken. Daarnaast gaat het dagelijks leven door en de uitgaven daarvan ook. Dan is externe financiering de moeite van het overpeinzen waard.

Financiering voor (raam) kozijnen en schuifpuienIllustratie van een 3-delige schuifpui

Stel dat uw raamkozijnen of schuifpui echt aan vernieuwing toe zijn, met het oog op inbraakveiligheid bijvoorbeeld. Dan kunt u dat eigenlijk niet uitstellen, maar wat als de portemonnee het nu simpelweg niet toelaat? Vooral als er meerdere (raam)kozijnen vervangen moeten worden en/of een schuifpui hebben we het over aanzienlijke investeringen. Dan zult u moeten kijken of financiering mogelijk is. Aan het verhogen van de hypotheek zitten tegenwoordig vele haken en ogen; banken zijn sinds de kredietcrisis begon in 2008 erg terughoudend en hebben een streng eisenpakket waaraan voldaan moet worden.

Mogelijkheden voor financiering

Wanneer de bank de hypotheek niet zal verhogen of weigert u een persoonlijke lening te verstrekken dan is het als eerste wellicht zinvol om eens in uw omgeving rond te kijken. Vrienden en familie die een cent overhebben en u kennen als betrouwbaar persoon zijn wellicht bereid u die lening te geven. Vooral in een periode van lage rente biedt geld op een bank zetten niet veel rendement en zijn mensen misschien sneller bereid een lening te verschaffen. Vaak krijgt de particuliere geldschieter een hogere rente dan bij de bank en betaalt de geldnemer (u in dit geval) minder rente dan bij een bank betaald zou moeten worden. Een andere optie, om uw financiering rond te krijgen voor de nieuwe ramen en schuifpui, is om dit aan te vragen bij de leverancier van de kozijnen. Bij bijvoorbeeld autodealers is het de normaalste zaak van de wereld om uw auto op krediet te kopen, dus waarom niet voor uw kozijnen, ramen of schuifpui?

Hoogte van de (rente)kosten en kleine lettertjes

De rente is morgen niet wat die vandaag is, of over een maand, dus een schatting kunnen we u niet geven. Zorgt u wel dat u zich uitvoerig laat informeren en vergelijk van leveranciers de precieze kosten, de hoogte van de rente, de looptijd, eventuele boeteclausules, aflossingstermijnen- en bedrag enzovoorts.
Nogmaals, vooral als u meerdere kozijnen of een grote schuifpui gaat aanschaffen praten we over een aan zienlijke investering en groot bedrag.

Dus, doe grondig onderzoek, oriënteert u uitgebreid, vergelijk de financiering en condities en betaal geen leergeld.