Bespaar tot 30%  

Hoe vergelijken

Vergelijken: hoe doet u dat?

Wanneer u heeft besloten om uw kozijnen te laten vervangen, wilt u natuurlijk wel zeker weten dat u de beste aanbieder heeft gevonden. Het laten vervangen van kozijnen is een flinke klus en bovendien een grote investering, dus het is belangrijk dat u de juiste persoon weet te vinden. Daarnaast heeft het vergelijken van verschillende aanbieders veel voordelen. U kunt behoorlijk besparen als u wat tijd en energie steekt in het vergelijken van verschillende bedrijven. Omdat er echter nogal wat bedrijven zijn die kozijnen plaatsen, kan het een lastige zoektocht zijn. Hoe maakt u nu die vergelijking?

Waarom moet u vergelijken?Plaatsen van kunststof kozijn met dubbel glas

Verschillende aanbieders met elkaar vergelijken is een tijdrovend karwei. Veel mensen beleven er ook weinig plezier aan. Waarom zou u nou al die moeite willen doen? Levert het u überhaupt iets op? Dit is zeker het geval. Wanneer u verschillende offertes van verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt, zult u zien dat de goedkoopste en de duurste aanbieder soms tot wel 40% in prijs verschillen van elkaar. Bij een grote klus zoals het vervangen van uw kozijnen, kan uw voordeel dus flink oplopen.

Hoe kunt u vergelijken?

Allereerst moet u zich gaan oriënteren op de aanbieders die in uw regio beschikbaar zijn. Dit kunt u het beste doen door naar www.kozijnen-feitjes.nl te gaan en daar op uw regio te zoeken. Zorg ervoor dat u alvast weet om hoeveel ramen het gaat en wat de afmetingen van die ramen zijn. U vult dit in op de website en u ontvangt direct een e-mail met daarin een overzicht van de goedkoopste aanbieders. U krijgt dan direct al een eerste idee van de bedrijven die in uw regio zitten en welke prijs zij ongeveer vragen. Nu kunt u offertes gaan aanvragen

Er zijn verschillende manieren om offertes aan te vragen. U kunt via vergelijkingssites een aantal vrijblijvende offertes aanvragen bij de bedrijven van uw keuze. Een andere optie is om op de website van het bedrijf zelf een offerte aan te vragen. Zorgt u er in ieder geval altijd voor dat de offerte die u aanvraagt vrijblijvend is en dat u nog nergens aan vast zit. Vraag ongeveer vijf tot zes offertes aan voor het beste overzicht. Let er ook op dat de goedkoopste aanbieder niet altijd de beste keuze oplevert. Wellicht is er een reden voor dat ze zo goedkoop zijn, zoals slecht vakmanschap of slechte service. Zoek het bedrijf dus altijd even op en lees de beoordelingen van voorgaande klanten. Zo weet u zeker dat u geen kat in de zak koopt.

Waar kunt u nog meer op letten?

Zorg ervoor dat u zelf al heeft uitgerekend wat uw klus ongeveer gaat kosten. Zo bent u goed voorbereid als u gaat onderhandelen met een aanbieder. Daarnaast kunt u ook eens bij bekenden rondvragen waar zij hun kozijnen hebben laten doen. U krijgt dan een eerlijk beeld van de aanbieders en u kunt bovendien eens bij uw bekenden thuis kijken naar het resultaat. Gaat u tot slot in zee met een bedrijf, zorg dan dat u alle kleine lettertjes heeft gelezen. Teken niets zolang u nog vragen heeft of zolang er nog onduidelijkheden zijn. Is montage bij de prijs inbegrepen? Komt de installateur ook het oude raamwerk verwijderen? Dit zijn handige vragen om te stellen.