Bespaar tot 30%  

Houten kozijnen prijzen

Het vergelijken van houten kozijnen prijzen

Na de komst van kunststof kozijnen lijken weinig mensen nog te kiezen voor houten kozijnen. Deze zijn immers minder isolerend, duurder en hebben meer onderhoud nodig. Tegelijkertijd zorgen houten kozijnen echter voor een sfeer en uitstraling aan uw woning waar kunststof kozijnen niet aan kunnen tippen. Daarnaast kunt u houten kozijnen om de zoveel jaar in een andere kleur verven om uw huis een geheel andere uitstraling te geven. Houten kozijnen prijzen liggen een stuk hoger dan die van kunststof kozijnen. Toch is het mogelijk om ze betaalbaar te laten plaatsen.

Welke prijs kunt u verwachten?

De prijs van houten kozijnen hangt af van het soort hout en het soort raam. DeKozijnenboer aan de slag met kozijn gemiddelde prijs van een houten kozijn ligt tussen de 700 en 800 euro per vierkante meter. Het voordeel van houten kozijnen is wel dat ze een lange levensduur hebben. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de kwaliteit van het hout. Hardhout kan tot wel 75 jaar mee gaan, mits het goed onderhouden wordt. U koopt het dus voor het leven. De prijs per vierkante meter is inclusief plaatsing en HR++ glas.

Als u uw buitenkozijnen laat vervangen, dan dient u altijd voor hardhout te kiezen. Omdat dit hout wordt blootgesteld aan de elementen dient het tegen een stootje te kunnen. U kunt voor zacht hout gaan voor de kozijnen binnenshuis. Deze gaan minder lang mee, (zo’n 15 tot 25 jaar) maar zijn wat goedkoper dan hardhout. Ook zachthout dient echter goed onderhouden te worden.

Aanbieders vergelijken

Om de juiste aanbieder te vinden, is het belangrijk dat u de verschillende aanbieders goed vergelijkt. Zorg ervoor dat u precies weet wat u wilt en wat uw mogelijkheden zijn, zodat u goed beslagen ten ijs komt als u de onderhandelingen met een aanbieder aangaat. Neem dus eerst contact op met een specialist voor alle informatie die u nodig heeft. Meet vervolgens uw ramen goed op, zodat u de verschillende offerteaanvragen zo gedetailleerd mogelijk kunt invullen. Zo krijgt u het meest realistische overzicht van het kostenplaatje. Zoek vervolgens een aantal leveranciers bij u in de buurt via een vergelijkingssite.

Offertes aanvragen

Houten kozijnen prijzen verschillen enorm per leverancier, dus u dient verschillende offertes aan te vragen om een zo goed mogelijk overzicht van de mogelijkheden te krijgen. Vraag minstens 6 verschillende offertes aan en neem de tijd om ze met elkaar te vergelijken. Houten kozijnen zijn een investering die u natuurlijk het liefst voor het leven doet, dus maak er geen haastwerk van. Als u de tijd neemt om de goedkoopste aanbieder te zoeken, kunt u tot wel duizenden euro’s besparen op de totaalprijs. Kijkt u voordat u met een aanbieder in zee gaat altijd wel even naar de kleine lettertjes. Zit montage en glas inbegrepen bij de prijs? Wordt het oude raamwerk verwijderd of moet daar een meerprijs voor betaald worden? Zijn er andere, verborgen kosten die me niet waren opgevallen? Lees de uiteindelijke offerte altijd rustig door en teken pas wanneer u zeker bent.