Bespaar tot 30%  

Prijzen kunststof kozijnen

De prijzen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn de goedkoopste kozijnopties. BovendienRaamkozijn vanuit binnen gefilmd is de prijs/kwaliteit verhouding van kunststof kozijnen goed. Als u kunststof kozijnen gaat aanschaffen dan is het natuurlijk belangrijk dat u de juiste prijs weet te krijgen. Prijzen van kunststof kozijnen kunnen wisselen per aanbieder en hangen af van enkele verschillende aspecten. Waar moet u op letten en welke prijzen kunt u ongeveer verwachten?

De gemiddelde prijzen voor kunststof kozijnen

Dit hangt heel erg af van het soort ramen en de aanbieders. Het is dus lastig om eenduidige prijzen te noemen. Gaat u er echter vanuit dat u voor kunststof kozijnen gemiddeld zo’n 700 tot 800 euro per vierkante meter kwijt bent. Bij deze prijs zitten alle kosten inbegrepen, dus ook glas en montage en het verwijderen van het oude raamwerk. Het is echter altijd handig om te vergelijken.

Prijs van een vaste- , draai-, kiep- en valraam

Vaste ramen zijn ramen die niet open kunnen. Deze ramen bestaan enkel uit glas en kozijnen. Soms zal er een ventilatierooster aanwezig zijn. Nieuwe kunststof kozijnen voor een vast raam zullen ongeveer tussen de 150 en de 170 euro per vierkante meter kosten. Voor deze prijs heeft u echter alleen de kozijnen en het glaswerk. Voor montage of het verwijderen van het oude raamwerk betaalt u een meerprijs.

Onder draai- en kiepramen verstaan we ramen die zowel horizontaal als verticaal geopend kunnen worden. De kosten voor het plaatsen van nieuwe kozijnen op een draai- kiepraam van een vierkante meter zullen tussen de 230 en de 250 euro liggen. Dit is ook weer exclusief montage.

Een valraam is te vergelijken met een draai- en kiepraam, met als uitzondering dat het raam alleen verticaal open kan ‘vallen’. Hierdoor is het plaatsen van nieuwe kozijnen op dit raam iets goedkoper. Reken op 100 tot 160 euro voor een raam van een vierkante meter. De prijs van overige ramen is minder vastomlijnd. Denk hierbij aan tuimelramen, schuiframen en stolpramen en dergelijke. Voor deze ramen moeten op maat gemaakte oplossingen gecreëerd worden, waardoor het geven van een prijsindicatie niet mogelijk is.

Extra service

De kale prijs voor kunststof kozijnen is vaak zonder inbegrip van montage. Wilt u dit wel dan betaalt u ongeveer het dubbele. Heeft u oud raamwerk dat verwijderd moet worden en heeft u geen zin, tijd, of vaardigheid om dit zelf te doen, dan kunt u dit ook laten opnemen in de werkzaamheden. De prijs verdubbelt dan weer. Kiest u bijvoorbeeld voor kunststof kozijnen voor een vast raam van een vierkante meter, dan kost dit u ongeveer 150 euro. Wilt u de kozijnen laten monteren, dan loopt de prijs op tot 300 euro. Wilt u ook het oude raamwerk laten verwijderen, dan zal de totaalprijs stijgen tot meer dan 600 euro voor een raam.