Bespaar tot 30%  

Schuifpui prijzen

Schuifpui prijzen informatie

Bent u eraan toe om uw huis eens te gaan restylen en eindelijk die stap te maken om de overgang van huis naar tuin te optimaliseren? U wilt ten lange leste die invasie van licht uw kamer binnenbrengen en daarmee een veel ruimtelijker geheel creëren? Dan is het tijd om de schuifpui prijzen eens te gaan vergelijken. Schuifpui prijzen verschillen namelijk op vele manieren enorm. We gaan de verschillende mogelijkheden, soorten en materialen voor u op een rijtje zetten. Wij reiken informatie over schuifpui prijzen aan, u bepaalt zelf natuurlijk uw budget.

De meest gangbare materialenIllustratie van een 3-delige schuifpui

Bij de schuifpui prijzen maken we allereerst het onderscheid op basis van het materiaal waar de schuifpui van gemaakt is. We nemen hierbij de meeste gangbare maat als uitgangspunt: een tweedelige schuifpui van 200cm x 220 cm (lengte x hoogte), waarvan de helft vast en de andere helft die over een soort rails voor het vaste gedeelte open schuift. Kijk hieronder naar een indicatie van de schuifpui prijzen (inclusief BTW en HR++ glas, exclusief monteren) met een korte omschrijving van de materialen.

  • Aluminium: onderhoudsarm, geeft een strak design, in vele kleuren beschikbaar, niet oververfbaar, schuifpui prijzen variëren tussen de 1.1450 en 2.450 euro.
  • Hout: vergt veel onderhout, geeft een warme uitstraling, makkelijk (over) te verven, schuifpui prijzen variëren tussen de 1.150 en 2.200 euro (afhankelijk van het soort hout, bijvoorbeeld hardhout of zachthout).
  • Een kunststof schuifpui: onderhoudsarm, geeft een modern aanzien, in vele kleuren beschikbaar, niet oververfbaar, schuifpui prijzen variëren tussen de 1.350 en 1.950 euro

Dit is wel een belangrijk onderdeel, niet alleen op het gebied van vakkundigheid maar ook als aandeel in de totale prijs. De grootte, zwaarte en complexiteit van de pui en het correct plaatsen vergt specialistische kennis en apparatuur. Die aspecten en de vereiste nauwkeurigheid voor het 100% sluitend inpassen hebben wel een prijs. Gemiddeld kunt u rekenen op montagekosten van tussen de 850 en 3500 euro. Het hangt, onder meer, af van de beschikbare ruimte (moet er een muur worden uitgebroken of betreft het herplaatsing van een bestaande pui) en de grootte van het project.

Soort en type op invloed van schuifpui prijzen

Met soort bedoelen we hier het aantal delen waaruit de pui is opgebouwd. Bij standaard maten kan de pui in 2m, 3m of 4 m lengte worden besteld, allen met een hoogte van 2.20m, waarbij het respectievelijk aantal delen dan 2, 3 of 4 is. Ter indicatie kunt u aanhouden dat 3-delige schuifpui prijzen anderhalf maal zo hoog liggen als de 2-delige schuifpui prijzen. 4-delige schuifpui prijzen liggen gemiddeld dubbel zo hoog als de 2-delige schuifpui prijzen.

Met type bedoelen we het mechanisme van de pui. De meeste gangbare systemen met richtprijs op een rijtje voor u (basis: kunststof, 2-delig, 2m lengte, 2.20m hoogte):

  • Schuifpui, helft vast, helft alleen schuif: schuifpui prijzen tussen 1.450 en 1.650 euro.
  • Schuifpui, helft vast, helft schuif en draai/kiep: prijzen tussen 1.850 en 2.350 euro.
  • Schuifpui, beide delen vouw (open en dicht ‘klappen’) en draai/kiep: prijzen tussen 2.000 en 4.000 euro.